Nova proposta educativa "Cos/Soc"


L’exposició Somniant déus és un recorregut fotogràfic i poètic per la fascinació de dos artistes davant del cos: de la seva bellesa, de la seva energia, dels plaers que promet i que materialitza. La mostra és fruit de mirades eròtiques i suscita una resposta també eròtica: ens provoca i encén el desig de continuar explorant, entre d’altres, pels camins de l’art i de la sexologia. Amb la nostra mirada com a professionals Joana Abrines, periodista i poeta, i Llucia Caldés, sexòloga, oferim acompanyar-vos a un viatge de fantasia, desig, identitat, cos, goig, seducció i sexualitats...


El taller COS / SOC és una aproximació als conceptes identitat, desig i sexualitatS descobertes i reconegudes a través del mirall de l’art. Les imatges ens obren la porta a un espai interior que remet al plaer, al joc eròtic i a l’expressió del desig. Malgrat que és un tema recurrent en l’art, el desig continua sent un tabú en les nostres vides, emmarcat en el conjunt tabús estètics, morals, socials i religiosos que dissimulem amb eufemismes. El taller COS / SOC se centra en l’expressió del desig per tal de donat forma i color a un aspecte amagat o elidit de l’experiència eròtica, i fer-ho amb volguda naturalitat i amb celebrat gaudi.

Els continguts d’aquest taller han estat elaborats pensant en el públic adolescent i té cura de diversos objectius: en primer lloc, el reconeixement i la valoració de la mirada artística d’aquests dos autors, i dels processos que els permeten canalitzar a través de les creacions les pròpies inquietuds, desitjos i obsessions; d’altra banda, la descoberta del cos humà com a mirall i la reacció estètica i sensual de la contemplació, enllaçant amb la sexualitat en el seu sentit més plural i la identitat com a concepte a construir íntimament.
Informació adicional