Obra

Home /  Espai Llegir 2019 /  Obra

La bailarina de Auschwitz

Recomanació Lectora
  • Autor : Edith Eger
  • Editorial : Planeta de libros
  • Gènere : (altres)
  • Data de publicació : 2019
  • Col·lecció :

<< RECOMANACIÓ DE ESTELA. EL VALOR DE EDUCAR>>

Eger tenia setze anys quan els nazis van envair el seu poble d'Hongria i la hi van portar amb la resta de la seva família a Auschwitz. En trepitjar el camp, els seus pares van ser enviats a la cambra de gas i ella va romandre al costat de la seva germana, pendent d'una mort segura. Però ballar El Danubi blau per a Mengele va salvar la seva vida, i a partir de llavors va començar una nova lluita per la supervivència. Primer en els camps d'extermini, després a la Txecoslovàquia presa pels comunistes i, finalment, als Estats Units, on acabaria convertint-se en deixebla de Viktor Frankl. Va ser en aquest moment, després de dècades ocultant el seu passat, quan es va adonar de la necessitat de curar les seves ferides, de parlar de l'horror que havia viscut i de perdonar com a camí a la sanación.
El seu missatge és clar: tenim la capacitat d'escapar de les presons que construïm en les nostres ments i podem triar ser lliures, siguin quals siguin les circumstàncies de la nostra vida.

Edith Eger

  • Nom : Edith Eger
  • Data de naixement: 1927
  • Lloc de naixement : Eslovàquia

Nadiva d'Hongria, Edith Eva Eger era just un adolescent dins 1944 quan va experimentar un dels mals pitjors la raça humana mai ha sabut. Com a Jew viure a Nazi-Europa Oriental ocupada, ella i la seva família van ser enviades a Auschwitz, el heinous campament de mort. Els seus pares van ser enviats a les cambres de gas però la valentia d'Edith li va seguir i la seva germana viva. Toward El final de la guerra Edith i altres presoners havien estat moguts a Àustria. En 4 de maig de 1945 un soldat d'americà jove va notar la seva mà que mou lleugerament entre un número d'ens mort. De pressa va convocar ajut mèdic i va portar el seu dors de la vora de mort.

Després de la guerra Edith va moure a Txecoslovàquia on va complir l'home casaria. Dins 1949 van moure als Estats Units. Dins 1969 va rebre el seu títol a Psicologia de la Universitat de Texas, El Paso. Llavors li va perseguir doctoral internship a l'Exèrcit de Beaumont del William Centre Mèdic a Fort Bliss, Texas