Obra

Home /  Llegir a casa /  Obra

Anatomia de les distàncies curtes

  • Autor : Marta Orriols
  • Editorial : Edicions del Periscopi
  • Gènere : Narrativa
  • Data de publicació : 2016
  • Col·lecció : Escafandre

L’autobús ha vingut amb retard, avui, va ple de gom a gom i segur que el seu Eusebio ja l’espera a casa. Li donarà mandonguilles amb la salsa que tant li agrada i ella menjarà només un iogurt d’aquells que diuen que ajuda el trànsit intestinal. El conductor ha frenat de manera brusca i, per uns instants, tots els passatgers han oscil·lat cap endavant i cap endarrera. La Rosa s’ha agafat a la barra i el seu braç alçat lu queda arran de la cara. Tanca els ulls i relaxa la comissura dels llavis. Inspira exorbitant l’aroma de la fragància que evoca una passió gairebé barroca amb notes cítriques i un toc floral. No hi ha guants de làtex que l’esborrin, aquest rastre, ni lleixiu que hi prohibeixi somiar. 
 

⦁    Sinopsi 
A través de personatges fugaços i d’imatges senzilles que condensen grans emocions en petits gestos, aquest recull de contes retrata la infinitat de relacions a què ens condueix l’amor. L’estima, el dolor, les rencúnies implícites, els oblits o les pèrdues es relacionen íntimament en uns textos en què els protagonistes s’enfronten de manera quasi imperceptible amb l’exterior mentre proven d’oblidar els somnis, els desitjos laborals i sexuals i, fins i tot, el dret a enfadar-se.
 

Marta Orriols

  • Nom : Marta Orriols
  • Data de naixement: 1975
  • Lloc de naixement : Barcelona

Marta Orriols Balaguer (1975) viu i treballa a Barcelona i té dos fills. És historiadora de l’art de formació. En el camp de l’escriptura ha estudiat guió cinematogràfic a l’escola de cinema Bande à Part i escriptura creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Escriu ha­bitualment al seu blog, No puc dormir. Col·labora oca­sionalment a la secció de llibres del magazín cultural Catorze.cat i a Núvol. Els seus textos retraten la complexitat de les relacions humanes amb una prosa delicada i harmònica d’alta intensitat emocio­nal.