Obra

Home /  Llegir a casa /  Obra

Adults normals

  • Autor : Jaume Miró
  • Editorial : Ed. Lleonard Muntaner
  • Gènere : Teatre
  • Data de publicació : 2010
  • Col·lecció : Teatre

 

                  LA MARE: Però jo us estimo! Us estimo! Sabeu que significa
                  això? Que jo no sóc jo sense vosaltres.
                  PU: Estimar-nos? I per què mai no ens has deixat fer el
                  que volíem? Per què sempre regles i normes i lleis?
                  LA MARE: És molt difícil estar sol… Junts ho hem evitat…
                  hem estat forts... Pensava que hi estàveu d’acord.

 

Adults normals se’ns narra la història de quatre joves que viuen en un pis sense finestres des de fa temps. No surten mai. A fora és hostil. Per alguna raó —pot ser per protegir-se? Pot ser per fugir de la por?— van decidir viure junts. I viuen d’acord a una rutina setmanal i també a mercè d’allò que mana la cap del grup, La Mare. I res no es qüestiona.
I si alguna cosa es qüestiona un d’ells executa amb violència les ordres de La Mare perquè res no sigui qüestionat.

Les rutines esdevenen costums, tradicions intocables.

Fins que un dia un d’ells fa saber a la resta que vol marxar de casa. Ja no vol romandre més temps tancat. Ja no és cap nen. S’ha convertit en adult, en un adult normal…

Adults normals és una reflexió sobre la lliber­tat, el poder de la violència i les normes, sobre la individualitat i la comunitat, però aquesta obra mostra, sobretot, la lluita subjacent entre aquells que volen decidir el futur dels altres vers aquells que pretenen triar el seu propi camí.

Jaume Miró

  • Nom : Jaume Miró
  • Data de naixement: 1977
  • Lloc de naixement : Cala Millor

Jaume Miró (Cala Millor, Mallorca, 1977). És llicenciat en Filosofia, postgraduat en Filosofia contemporània i Especialista Uni­versitari en Guió i Produccions de Continguts Televisius. Ha escrit les obres teatrals Noctàm­buls (1997), El funeral d’en Singelpeu (2000), Fuga (2003), L’Atlàntida (2005), Llata, història d’un retorn (2005), Adults Normals (Premi de Teatre Pare Colom 2010), Diari d’una miliciana (2009, Premi Teatre Principal de Palma 2012), In the backyard (2011, 2n Premi Art Jove de Produccions d’Espectacles de Petit Format), Panfonteta (2013) i Dels llargs camins (2014, Premi millor espectacle i Premi millor text 2014 dels Teatres Públics de les Illes Balears), la majoria de les quals s’han estrenat i publicat.

Així mateix és autor de diferents obres de teatre infantil i autor i director d’obres per a diferents edicions de Microteatre i Teatre Breu a les Balears. Al 1999 va ser un dels fun­dadors de la companyia Noctàmbuls.

Com a guionista i dramaturg s’ha format en diferents cursos impartits per José Sanchis Sinisterra, Syd Field, la factoria de comèdia The Second City, Albert Boadella o David Harrower, entre d’altres.