Obra

Home /  Llegir a casa /  Obra

Severa Rosa

  • Autor : Mireia Vidal-Conte
  • Editorial : Ed. Lleonard Muntaner
  • Gènere : Poesia
  • Data de publicació : 2020
  • Col·lecció : La Fosca

 

hem de saber eufòries

neguit de tota una època típics desequilibris artístics

hem de saber

el moment precís de reconèixer qui convoca

boira de futurs esqueixos d’aquest ofici fonamentat en verdors

has de saber

tots aquests esforços

no són res més que lletanies misericòrdia anunci

o deteriorament

 

mur no trenca olor

àvida la mar

que l'esmicola

Mireia Vidal-Conte

  • Nom : Mireia Vidal-Conte
  • Data de naixement: 1970
  • Lloc de naixement : Barcelona

Mireia Vidal-Conte (Barcelona, 1970). Poeta, traductora i crítica literària. Llicenciada en Literatura Comparada i en Ciències de la Informació. Ha publicat els llibres de poesia: Gestual (Pagès, 2005, Premi Recull), Pragari (Columna, 2005, Premi Miquel de Palol), Anomena’m nom (Pagès, 2007, Premi Maria Mercè Marçal), Margarides de fons (Cossetània, 2007, Premi Ciutat de Tarragona), Orlando natural (La Breu, 2010), 5 cm —la cicatriu— (Curbet, 2012), Veces (Terrícola, 2015) i Ouse (la Breu, 2016, Premi Serra d’Or). A més, ha tingut cura de l’edició del volum Com elles. Una antologia de poetes occidentals del segle XX (Lleonard Muntaner, Editor, 2017)

La seva obra ha estat inclosa en les antologies Trentaquattro poeti catalani per il XXI secolo (Raffaelli Editore), Eròtiques i despentinades (Arola), El poder del cuerpo (Castalia), Erato. Bajo la piel del deseo (Sial) i Màscares i reclams (Curbet ed.) i ha participat en recitals, en diversos festivals, arreu dels Països Catalans, Madrid, Praga, La Habana i l’Alguer.

Ha traduït Eugénia de Vasconcellos, Brigitte Oleschinski, Sophia de Mello, Ana C. César, Teresa Rita Lopes, Anne Carson, Anne Sexton i Virginia Woolf. Com a crítica literària, col·labora a CaràctersNúvolLlavor culturalDiari AraEl Punt Avui i a Ràdio 4.

L’omple d’orgull haver estat curadora i coeditora de l’obra de Màrius