Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

Cuina mallorquina

  • Autor : Pere d'Alcàntara Penya
  • Editorial : Institució Francesc de B. Moll
  • Gènere : (altres)
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : Raixa

Com indica l'autor a la introducció, aquest llibre és una "col·lecció de receptes de coc, de cuinera, de pastisser, de reboster, de licorista, de cafeter, de curandero i de doctor de Solei; que per la conveniència d'aquelles persones que vulguen cuinar bé i barato i viure per menjar, publica un aficionat a menjar per viure". PERE D'ALCÀNTARA PENYA (1823-1906) era una persona extraordinàriament polifacètica, que exercí com a poeta, autor teatral, narrador, escultor, dibuixant, músic, historiador, astrònom, advocat, delineant,... Tampoc no deixà de banda l'art de la cuina, de la qual ens ofereix un receptari molt complet que aporta valuosa documentació sobre la cuina mallorquina del segle passat i treu de l'oblit determinats menjars ben illencs. Per altra banda, i malgrat algunes incorreccions típiques del segle XIX, constitueix un document lingüístic d'una gran riquesa de lèxic.

Pere d'Alcàntara Penya

  • Nom : Pere d'Alcàntara Penya
  • Data de naixement: 1823
  • Lloc de naixement : Palma