Obra

Home /  Espai Llegir 2019 /  Obra

Recopilació de novel·les d'Amélie Nothomb

Recomanació Anna Aguiló
  • Autor : Amélie Nothomb
  • Editorial : Anagrama
  • Gènere : Narrativa
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció :

<< UNA RECOMANACIÓ D'ANNA AGUILÓ >>

Entre les moltes accions de celebració del 50è aniversari, l'editorial Anagrama ha publicat aquest COMPENDIUM de novel·les essencials de l'escriptora Amélie Nothomb.

Filla de diplomàtic, Amélie Nothomb va passar bona part de la seva infantesa a l'Orient Mitjà. D'aquí li quedà una passió pel Japó barrejada amb una d'enlluernament i alhora xoc, de fascinació per la cultura i alhora xoc amb unes pautes socials desquiciants i humiliants. Aquest llibre aplega sis novel·les autobiogràfiques de l'autora belga, en les quals evoca episodis de la seva infantesa i adolescència viscudes a l'Àsia -la crueldat, la innocència, el desconcert, l'afany de descoberta-, i també diversos viatges de retorn al Japó, en els quals s'enfronta al delirant món empresarial nipó, a l'amor d'un jove delerós de llegir Stendhal, a la retrobada amb la mainadera que en va tenir cura quan era una nina, a recorregut que ens duen del brogit de Tòquio a Hiroshima i a l'espiritual cim del Fuji.... i així, a partir de les vivències pròpies narrades amb esmolada prosa i humor insòlit, l'autora explora els territoris de la infantesa, la memòria i el desig.

Amélie Nothomb

  • Nom : Amélie Nothomb
  • Data de naixement: 1966
  • Lloc de naixement : Japó

Amélie Nothomb és una escriptora belga en llengua francesa. El fet que el seu pare fos ambaixador de Bèlgica va fer que durant tota la seva infantesa i adolescència visqués en diversos països a banda del seu Japó natal: Xina, Estats Units, Laos, Birmània i Bangladesh. 

Els seus relats es caracteritzen per una fascinació pel contrast entre la lletjor i la beutat, el vocabulari precís i (sovint) els trets autobiogràfics.L'any 1992, amb la publicació de la seva novel·la Higiene de l'assassí, comença la seva carrera oficial d'escriptora. Publica des d'aleshores de manera regular un llibre cada any a les edicions Albin Michel i reparteix el seu temps entre París i Brussel·les. La seva producció cobreix textos de contingut autobiogràfic i relats més de ficció així com una peça de teatre. Alguns dels seus escrits han estat traduïts a més de quaranta llengües arreu del món.