Dejad que las máquinas vengan a mí

  • Autor : Luis Montero
  • Editorial : Enclave de Libros
  • Gènere : Assaig
  • Data de publicació : 2019
  • Col·lecció : STALKERS

Dejad que las máquinas vengan a mí és un llibre de miralls, de reflexos infinits que reboten dues superfícies reflectants. És una reflexió ontològica sobre allò que fa humà a l'ésser humà -el Principi d'Humanitat Suficient- a través de dues projeccions d'aquest humà: les màquines i les pel·lícules de ciència ficció. Les màquines, perquè han passat d'executar allò que l'ésser humà no volia fer a convertir-se en això que l'ésser humà vol ser. I el cinema, perquè és la representació del que és avui l'humà quan pretén representar el que serà. I en la trobada entre aquests dos reflexos Luis Montero descriu a un humà que a força de pretendre imposar-se a l'món acaba per ser producte d'aquest.

Aquell que produïa a el món va acabar produït per aquest. Com no podia ser d'una altra manera.

I és que les màquines són la millor manera d'autoexploració que ha creat l'ésser humà. Molt millor que la filosofia. Són un exercici, candorós i inquietant alhora, d'autoconeixement. El llistat d'influències recíproques entre un i altre camp, la ciència ficció i la teoria de la ment, és innombrable. Les màquines són l'encarnació d'aquest experiment mental que som per a nosaltres mateix. Però no només això. Són una idea de nosaltres mateixos amb capacitat per a transformar-nos a nosaltres mateixos i al món que habitem. Deixeu ... és,, sobretot la constatació i obertura d'un nou espai ontològic per a l'humà, un humà que haurà deixat de ser el que és per fer de la màquina un humà.

 

 

Tres apuntes morales sobre la pandemia

Luis Montero

  • Nom : Luis Montero
  • Data de naixement: 1965
  • Lloc de naixement : Madrid

Luís Montero (1965) és un creatiu publicitari, consultor estratègic, escriptor, però essencialment un filòsof. Va estudiar filosofia a la UNED i publicitat a la Complutense. Ha estat guia turístic, creatiu publicitari i consultor estratègic. Ha viscut a Madrid, Nova York, Londres, Frankfurt, Marràqueix, Benarés i ara a Palma. Ha escrit les novel·les de ciència ficció Artròpodes (2009), Feliz Año Nuevo! (2010) i Clon (2011). I els assajos de ontotecnología Mundo-hecho (2018) i, ara,Dejad que las máquinas vengan a mí (2019). A més, és part fonamental de l'Col·lectiu Tamagotchi, dedicat a la divulgació de l'impacte polític de la tecnologia, i imparteix classes sobre la intersecció entre Ontologia, Tecnologia i Disseny. Aquest ciutadà del món establert a Mallorca ens ofereix el seu pensament a través de les originals reflexions dels seus llibres; ja siguin relats, novel.les de ciència-ficció, o assaigs.

 

Foto: Gemma Marchena