Obra

Home /  Llegir a casa /  Obra

Assaigs sobre vida i natura

  • Autor : Gary Snyder
  • Editorial : Quid Pro Quo
  • Gènere : Assaig
  • Data de publicació : 2020
  • Col·lecció : d'Assaig

    Cada ball i la seva música pertanyen a un temps i un lloc. Poden usar-se en qualsevol lloc o més tard en el temps, però mai no serà el mateix. Quan aquests petits brots cultural passen de llarg, es converteixen en ètnics o nostàlgics, però mai no tornen a estar presents íntegrament, evidenciant la xarxa de les seves connexions i dels seus significats originals.
 

 

 

  • Sinopsi

Assaigs sobre vida i natura són quatre exemples extrets de The Practice of the Wild que reflecteixen les teories de Gary Snyder sobre la natura i la seva filosofia de vida en un entorn natural, salvatge. Són textos que ens proposen tornar al que és essencial de nosaltres mateixos, al que és proper, a casa nostra, al territori on vivim com a alternativa al caos ecològic i espiritual cap a on ens porten la globalització i l’economia de mercat.

Gary Snyder

  • Nom : Gary Snyder
  • Data de naixement: 1930
  • Lloc de naixement : San Francisco

Gary Sherman Snyder, més conegut com a Gary Snyder, és un poeta, assagista, traducto, conferenciant  i activista ambiental nord-amerericá, guanyador del premi Pulitzar de poesia l'any 1975  pel seu poemari Turtle Island i va ser finalista del National Book Critics Award el 1992 i el 2005.  Està estretament relacionat amb moviments literaris com la generació beat, el renaixement de San Francisco, el surrealisme o l'etnopoètica. L'any 2013 es va publicar la primera traducció al català  de la seva obra, un recull de poemes relacionats amb la muntanya titulat Les muntanyes són la teva ment, a càrrec de José Luis Regojo i  Jaume Subirana.  Gary Snyder va inspirar el documentari  "The Practice of the Wild" de John J. Healey. El seu pensament és basa essencialment en el fet que no ens hem de considerar diferents dels animals. A la seva obra trobem una barreja interessant de budisme zen, tradicions ameríndies i mística del fet salvatge. Snyder ha traduït a l'anglès literatura i poesia clàssica xinesa i literatura moderna japonesa. Ha publicat una trentena de llibres traduïts a més de vint idiomes. Ha fet tota classe de feines: granger, llenyataire, mariner, guarda forestal, novici budista, professor universitari i pòtol del Dharma (tal com el va descriure el seu company de generació Jack Kerouac). Ha viatjat durant anys pel Japó, la Xina i l’Índia.