TardOral

Activitats entorn de la paraula dita. 

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura darrel i posar laccent en loralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

Mil sibil·les

Noves aproximacions al Cant de la Sibil·la, de l’antigor als nostres dies. 

Partint de les dimensions místiques, filosòfiques i feministes d’aquest insòlit ritu pagà, desgranaran el seu projecte per adaptar el Cant de la Sibil·la al segle XXI dins de Clamor, el segon àlbum de Maria Arnal i Marcel Bagés. Com s’ha d’interpretar el Cant de la Sibil·la en lera de lAntropocè, en el context de la crisi ecològica i lemergència de la intel·ligència artificial i les veus no humanes?

De Delfos a Mallorca, d’un extrem a l’altre del Mediterrani, la veu de la Sibil·la ha creuat els segles advertint els humans de la inevitabilitat de la fi i anunciant els renaixements que vindran. Aquesta profecia de l’apocalipsi s’ha cantat en llatí i en català, i ha viscut èpoques d’esplendor i d’ostracisme. Què significa que una peça musical hagi anat passant de generació en generació durant un mil·lenni? Per què va ser perseguida aquesta litúrgia i per què a l’inici del nou mil·lenni vam decidir recuperar-la?

Aquesta proposta d’activitat amalgama vies d’aproximació al Cant de la Sibil·la a través dels llenguatges musical, visual i escènic.

A càrrec de Maria Arnal, José Luis de Vicente i Eduard Escoffet. Amb la participació de Tiana Bover.

Organitza: Museu de la Paraula. Casa Pare Ginard. 

23/10/2021

21 h

Santuari de Consolació (Sant Joan)

Acció

Altres activitats del cicle