Celebram la paraula i la primavera al jardí de la Casa Llorenç Villalonga els dissabtes matí del mes de maig a Binissalem.
Amb activitats per a tots els públics. Activitats familiars, per infants i joves. També hi haurà presentacions de les novetats literàries de poesia, narrativa i assaig i concerts musicals vinculats amb la paraula per gaudir de la primavera al jardí de la Casa Llorenç Villalonga. I enguany com a novetat també donam a conèixer la “Cambra pròpia de Maria-Antònia Oliver” amb visites guiades amb inscripcions. La sala i biblioteca de l’autora romandrà oberta cada dissabte per consulta i lectura.
PRIMAVERA AL JARDÍ - PRESENTACIONS LITERÀRIES
PRESENTACIÓ RAFA GALLEGO
Sepulcre de fang de Clara Fontanet
Mai no podem saber quan vendrà la gran onada. S’assembla potser aquesta obra de na Clara Fontanet a les ‘ferides’ de Berta Piñán, “rius cabalosos que / en silenci flueixen / sota la terra i / de vegades / ens desborden la vida / a borbollades”. Una poesia aparentment senzilla, però que, de sobre i per sorpresa, ens colpeja amb força i brutalitat per poc que ens hi acostem.
Ca nostra és un abisme de Llorenç Romera
Dintre del poeta s’hi amaga una casa i aquesta esdevé un recer íntim des d’on observar un món que s’esbuca, en lenta descomposició. Més que un conjunt de poemes, Ca nostra és un abisme és una successió de cadències amb forma de lletra; sons que udolen des del paper una cançó silent que evoca Maria-Mercè Marçal i Siylvia Plath, Joan Salvat-Papasseit i Alejandra Pizarnik. El poeta i músic Llorenç Romera Pericàs ha pouat dintre de si mateix per descobrir les cambres secretes d’una casa que defuig la linealitat.
El federal de Sebastià Alzamora
El 6 d'octubre de 1869, a la població empordanesa de la Bisbal, va esclatar un combat entre prop de tres mil homes alçats en armes i les tropes del Regne d'Espanya. Va ser el Foc de la Bisbal, un aixecament revolucionari que pretenia posar fi a la monarquia absoluta i convertir Espanya en una República federal. Al capdavant de la revolta hi havia el diputat i alcalde Pere Caimó, un idealista fill d'indians contraris a l'esclavitud, educat en les idees més avançades del seu temps. Ell, la seva esposa Isabel Batalla i la sindicalista pionera Isabel Vilà són els protagonistes d'una història en què s'enfronten el despotisme i l'idealisme, els privilegis dels senyors contra els valors de progrés i justícia social, en un relat vibrant sobre l’etern conflicte entre la llibertat i el poder.
Hi haurà paradeta de la Llibreria Espiral de Binissalem
18/05/2024
12h
Llorenç Villalonga
Presentació