LA COMA, és una iniciativa de la Fundació Mallorca Literària en el marc del projecte Espai Llegir, dedicat al foment de la lectura i a la dinamització literària a Mallorca. Neix eixamplant la proposta del cicle ‘Converses’ com un espai de relació entre les lletres i el pensament contemporani en forma de festival de tres dies intensius. L’objectiu principal és aprofundir en els vincles que enllacen creació i pensament, posant ben de manifest la importància cabdal de la literatura —com en l’escriptura, en la lectura— en la nostra configuració social i cultural.
La primera edició de LA COMA, s’enfoca en el tema del COS, per estirar del fil de la corporalitat: tant presencial/virtual/absent, l’existència en el cos o al marge d’aquest; els límits del cos, nocions de cos-gènere-identitat, cos subjecte/objecte, cossos somiats, cossxs dissidents, cossos de carn i píxel; tecnologia i identitat, esclavatges del cos, plaer i desig en i a través del cos, i un llarg etcètera que mai no s’acaba.
Les sessions tindran lloc del 8 al 10 de maig: dies 8 i 9 a Es Baluard Museu, Palma, i el dissabte 10 al jardí de la Casa Llorenç Villalonga, Binissalem.
Meri Torras, Noèlia Díaz - Cos, afectes
Meri Torras és doctora i professora de Teoria de literatura i Literatura Comparada de la Universitat Autònoma de Barcelona, on dirigeix el grup de recerca “Cos i Textualitat” i coordina el Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere. Les seves línies de treball s’orienten cap als camps del Gènere i la Literatura, els estudis culturals, la crítica literària i la teoria queer.
Noèlia Díaz Vicedo és doctora per la Universitat de Londres (2011), màster en Estudis de Gènere per la Universitat de York, (2004) i actualment titular de la UIB. Especialista en l’obra de Maria-Mercè Marçal, les seves linies d’investigació giren al voltant de la interacció entre cos i llenguatge particularment en la poesia escrita per dones, les teories de gènere i la literatura comparada.
Seminari amb el suport del LICETC - Grup de recerca Literatura contemporània: estudis teòrics i comparatius de la UIB
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.