LA COMA, és una iniciativa de la Fundació Mallorca Literària en el marc del projecte Espai Llegir, dedicat al foment de la lectura i a la dinamització literària a Mallorca. Neix eixamplant la proposta del cicle ‘Converses’ com un espai de relació entre les lletres i el pensament contemporani en forma de festival de tres dies intensius. L’objectiu principal és aprofundir en els vincles que enllacen creació i pensament, posant ben de manifest la importància cabdal de la literatura —com en l’escriptura, en la lectura— en la nostra configuració social i cultural.
La primera edició de LA COMA, s’enfoca en el tema del COS, per estirar del fil de la corporalitat: tant presencial/virtual/absent, l’existència en el cos o al marge d’aquest; els límits del cos, nocions de cos-gènere-identitat, cos subjecte/objecte, cossos somiats, cossxs dissidents, cossos de carn i píxel; tecnologia i identitat, esclavatges del cos, plaer i desig en i a través del cos, i un llarg etcètera que mai no s’acaba.
Les sessions tindran lloc del 8 al 10 de maig: dies 8 i 9 a Es Baluard Museu, Palma, i el dissabte 10 al jardí de la Casa Llorenç Villalonga, Binissalem.
Josep Pedrals + Estampa - És escriptor si no és persona?
Una intel·ligència artificial s’ha llegit tots els sonets de Josep Pedrals, i gràcies a ell ha après a fer poesia. O això ens vol fer creure. Enfrontem l’home i la màquina en un combat poètic d’improvisació en directe. Pedrals vs. la màquina. En surt algú victoriós? Quins han estat els nutrients de la màquina? I els de Pedrals? És la Poeteca.cat un rebost infal·lible? Ho descobrirem en aquest taller performatiu creat en col·laboració de Josep Pedrals + Estampa.
Josep Pedrals és poeta, rapsode, traductor, performer, agitador literari professional i més!
Estampa és un col·lectiu de realitzadors, programadors i investigadors que treballa l’experimentació en àmbits de l’audiovisual i digital, fent aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies audiovisuals, investigació de les eines i les ideologies de la intel·ligència artificial i els recursos de l’animació experimental.
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.