LA COMA, és una iniciativa de la Fundació Mallorca Literària en el marc del projecte Espai Llegir, dedicat al foment de la lectura i a la dinamització literària a Mallorca. Neix eixamplant la proposta del cicle ‘Converses’ com un espai de relació entre les lletres i el pensament contemporani en forma de festival de tres dies intensius. L’objectiu principal és aprofundir en els vincles que enllacen creació i pensament, posant ben de manifest la importància cabdal de la literatura —com en l’escriptura, en la lectura— en la nostra configuració social i cultural.
La primera edició de LA COMA, s’enfoca en el tema del COS, per estirar del fil de la corporalitat: tant presencial/virtual/absent, l’existència en el cos o al marge d’aquest; els límits del cos, nocions de cos-gènere-identitat, cos subjecte/objecte, cossos somiats, cossxs dissidents, cossos de carn i píxel; tecnologia i identitat, esclavatges del cos, plaer i desig en i a través del cos, i un llarg etcètera que mai no s’acaba.
Les sessions tindran lloc del 8 al 10 de maig: dies 8 i 9 a Es Baluard Museu, Palma, i el dissabte 10 al jardí de la Casa Llorenç Villalonga, Binissalem.
Sebastià Portell i Ángelo Nestore - Cossxs, dissidències
Sebastià Portell escriu “des de –i sobre– les fronteres textuals i vivencials”, com afirma. És autor de diverses novel·les, com Les altures, Ariel i els cossos i El dia que va morir David Bowie, i diverses obres d’assaig i teatrals, com Les nenes que llegien al lavabo i Transbord, així com l’antologia de cossxs i afectes dissidents Amors sense casa, la primera antologia LGTBQ catalana. És president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de 2023.
Angelo Nestore, italià de naixement i malagueny d’adopció, és poeta, performer, activista cultural i editor del segell Letraversal, una “aposta poètica i política transversal, que també pretén transgredir, transbordar i transformar”. Recentment ha coordinat la Antología de poesía queer publicada per Ed. Espasa.
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.