La Coma

LA COMA, és una iniciativa de la Fundació Mallorca Literària en el marc del projecte Espai Llegir, dedicat al foment de la lectura i a la dinamització literària a Mallorca. Neix eixamplant la proposta del cicle ‘Converses’ com un espai de relació entre les lletres i el pensament contemporani en forma de festival de tres dies intensius. L’objectiu principal és aprofundir en els vincles que enllacen creació i pensament, posant ben de manifest la importància cabdal de la literatura —com en l’escriptura, en la lectura— en la nostra configuració social i cultural.

La primera edició de LA COMA, s’enfoca en el tema del COS, per estirar del fil de la corporalitat: tant presencial/virtual/absent, l’existència en el cos o al marge d’aquest; els límits del cos, nocions de cos-gènere-identitat, cos subjecte/objecte, cossos somiats, cossxs dissidents, cossos de carn i píxel; tecnologia i identitat, esclavatges del cos, plaer i desig en i a través del cos, i un llarg etcètera que mai no s’acaba.

Les sessions tindran lloc del 8 al 10 de maig: dies 8 i 9 a Es Baluard Museu, Palma, i el dissabte 10 al jardí de la Casa Llorenç Villalonga, Binissalem.

Berta Piñán i Begonya Pozo - Cos, llengua, arrel

Berta Piñán és poeta i narradora, una de les més destacades de la literatura actual en llengua asturiana. El seu llibre La mancadura/el daño ha estat traduït al català com La ferida -que publicà El Gall Editor en 2018. Al món de Berta Piñán s’accedeix per una naturalesa viscuda, cap a la casa del cos i del cor, habitada de lectures, imatges i afectes, de memòria i històries familiars. La seva paraula neix d’un cos arrelat, més que al lloc, a la llengua que habita.

Begonya Pozo és especialista en filologia italiana, i professora de la Universitat de València. És també una de les veus poètiques més destacades de la poesia valenciana actual, connectada amb les poètiques del cos de coetànies com Mireia Calafell, Anna Gual o Lucia Pietrelli. Els seus versos esdevenen autèntiques exploracions identitàries i reivindicatives. El seu darrer poemari, Arrel, guardonat amb el premi Pollença, indaga en la maternitat com a origen primer.

Entrada lliure.

 

 

10/05/2025

12 h

Casa Llorenç Villalonga. Museu Literari (Binissalem)

Tertúlia

Altres activitats del cicle