Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

Aigües desprotegides

  • Autor : Antoni Vidal Ferrando
  • Editorial : Cafè Central - Eumo
  • Gènere : Poesia
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : Jardins de Samarcanda

Aigües desprotegides és un híbrid perfecte entre un llibre de poemes descarnats, un dietari vital d’un temps de grisor i misèria moral i una recerca a les entranyes més obscures de l’ésser humà feta per un dels escriptors més llegendaris de les lletres catalanes. Vidal Ferrando arriba a la plena confirmació del seu talent i de la seva maduresa en aquest volum imprescindible.

Antoni Vidal Ferrando

  • Nom : Antoni Vidal Ferrando
  • Data de naixement: 1945
  • Lloc de naixement : Santanyí, Mallorca

És poeta i narrador. Mestre de professió, la seva obra poètica parteix de la seva identitat illenca per a construir un discurs sobre l'ésser humà contemporani. Com a poeta ha guanyat els premis Ausiàs March (1985), Ciutat de Palma (1985 i 1995), el Cavall Verd - Josep Ma. Llompart de la crítica (1993), i la Flor Natural als Jocs Florals de Barcelona (1994), entre d'altres. Dels seus llibres podem destacar Calvari (1992), El batec de les pedres (1995) i Cap de cantó (2004). Els últims anys han vist la llum diverses antologies poètiques, entre elles El jardí de les delícies (2005), en edició bilingüe català-castellà, i A cops de ferro i àlgebra (2005), a cura de D. Sam Abrams. El 2008 es publicà tota la seva poesia en un sol volum, Allà on crema l'herba: Obra poètica (1986-2007)

Com a narrador s'ha de recordar la seva trilogia sobre la Mallorca del segle XX, iniciada amb  Les llunes i els calàpets (1994) i completada amb La mà del jardiner (1999), premi Sant Joan de novel·la i L'illa dels dòlmens (2007), premi de la crítica Serra d'Or. Cal destacar també el seu dietari Amors i laberints (2010). Durant un temps s'ha dedicat a la història i, de resultes d'aquesta etapa han sortit alguns assaigs, el més important dels quals és La població i propietat de la terra en el municipi de Santanyí (1868-1920)

Actualment viu a Santanyí, la terra dels seus somnis, on va tenir com a mestres els poetes Blai Bonet i Bernat Vidal i Tomàs. 
És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.