Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

Era

  • Autor : Jaume C. Pons Alorda
  • Editorial : La Breu Edicions
  • Gènere : Poesia
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : alabatre

La darrera proposta de Pons Alorda es vehicula en el seu enlluernador poemari Era (Labreu, 2018) destinat a marcar una fita en la vasta producció poètica que està experimentant el nostre País aquests darrers anys. Professor del vers i la rima en diverses escoles dedicades a l’art literària, és conegut per la seva vitalitat i caràcter incontinent que amb tota desimboltura mostra en els escenaris d’arreu. Les arrels de l’Era es troben en un viatge a Roma per visitar la ruta psico-geogràfica dels principals escenaris de la pel·lícula La grande bellezza i cada poema és un espai, un accent, d’aquest film de Paolo Sorrentino. Pons Alorda conjuga els impulsos que li provocaren aquesta pel·lícula amb un discurs sobre les religions i amb un càntic que crida l’apocalipsi.

Jaume C. Pons Alorda

  • Nom : Jaume C. Pons Alorda
  • Data de naixement: 1984
  • Lloc de naixement : Caimari

Poeta, traductor, narrador, editor i professor d’escriptura creativa. Destaquen els poemaris Tots els sepulcres (LaBreu Edicions, Barcelona 2015), que integra la seva trilogia poètica més representativa, Cala foc als ossos (Edicions Terrícola, Barcelona 2016) i Era (LaBreu Edicions, Barcelona 2018).

Ha obtingut diversos reconeixements, els més rellevants Premi de poesia Ciutat de Palma Joan Alcover 2008, Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel 2009. Al 2015 obté el Premi de la Crítica Serra d’Or i el Premi Cavall Verd de traducció per la traducció de Fulles d’herba de Walt Whitman.

Com a traductor, ha publicat Fulles d’herba de Walt Whitman (Edicions de 1984, 2014). També ha traduït Fúria de Lucia Pietrelli (Documenta Balear, Palma 2010), Blues en setze d’Stefano Benni (Lleonard Muntaner, Palma 2011), Una pàtina de veritat de Javier Jover (Calima, Palma 2011) i La llibreria de Penelope Fitzgerald (Impedimenta, Madrid 2017). També ha fet una versió d’Arbre exemplifical de Ramon Llull (Editorial Barcino, Barcelona 2016).

Al 2012 va publicar la seva primera novel·la, Faula (Lleonard Muntaner, 2012). Al 2015 apareix el dietari Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa. Diari de rodatge d’Història de la meva mort d’Albert Serra (Comanegra, Barcelona 2015) i també participa en el volum col·lectiu La recerca del flamenc (LaBreu Edicions, Barcelona 2015), Sangassa (AdiA Edicions, Calonge 2017) i Estats alterats de la ment (Males Herbes, Barcelona 2017).