Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

La llum del curtcircuit

  • Autor : Josep Lluís Roig
  • Editorial : Bromera
  • Gènere : Poesia
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : Poesia

Premi Mallorca de Poesia 2017

El títol La llum del curtcircuit fa referència al món de les substàncies estupefaents, que és descrit sense moralismes però tampoc amb complaença, alhora que és utilitzat com a metàfora del món contemporani. El poemari ha estat editat per Edicions Bromera.

Josep Lluís Roig

  • Nom : Josep Lluís Roig
  • Data de naixement: 1967
  • Lloc de naixement : Oliva

Escriptor i professor d'ensenyament secundari, és poeta i autor d'obres de teatre i narrativa. 

Estudia Filologia Catalana i Espanyola i Història. Des que el 1990 es dóna a conèixer com a poeta guanyant els premis Martí Dot i Senyoriu d'Ausiàs March amb Per a dansar la llum (1991) i Amb el gest de les hores (1991), respectivament, ha construït una important obra poètica d'una desena de títols que han estat reconeguts amb nombrosos premis: El somrís de les carreteres secundàries (2004), Premi Recull-Benet Ribas, La presó de l'aigua (2005), Premi Ciutat de Xàtiva, Càries (2007), Premi Ibm Jafadja d'Alzira, Peixos d'un mar sec (2009), Premi Octubre-Vicent Andrés Estellés, Un boxejador entre la boira (2013), Premi Ciutat de Terrassa-Agustí Bartra i A Contraatac (Els dubtes i els glaçons) Premi de Poesia Manel Garcia Grau, encara inèdit. 

En el terreny teatral sobresurten les obres Presoners de l'aigua (2003), Premi Ciutat de Vila-real, A joc de daus (2005), Premi Evarist Garcia de la Diputació d'Alacant, Desàngel(2007), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i Tantes històries la mateixa història (2012), Premi Evarist Garcia, entre més. 

També ha publicat el recull de narracions Històries circulars i altres relats (2003), escrit juntament amb Emili Gil i Rafael Gomar Lloret, i les novel·les El primer paradís (2007), Premi de Narrativa Vila de Lloseta, i Insuficient s'escriu amb sang (2011), Premi Esport i Ciutadania a la millor novel·la juvenil. 

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.