Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

Manuel de Pedrolo, manual de supervivència

  • Autor : Sebastià Bennassar
  • Editorial : Meteora
  • Gènere : Assaig
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : -

Manuel de Pedrolo va néixer l’1 d’abril de 1918 i va morir, als 72 anys, el 26 de juny de 1990. Va ser autor de més de 120 obres de poesia, teatre, novel·la breu, novel·la, relat, dietaris, volums epistolars, articles en premsa... per tant, un dels creadors més prolífics de la literatura catalana. No deixava res per verd en el seu intent d’abastar i explicar, d’una banda, la condició humana, i de l’altra, el país i cap a on hauria d’anar. Mecanoscrit del segon origen és un dels llibres més llegits en català i, tot i així, Pedrolo pot semblar-nos ara un autor oblidat.

«En Pedrolo, no te l’acabes», asseguren els seus coneixedors. El sentit d’aquesta frase, però, només s’entén quan descobreixes la immensitat i la intensitat del seu llegat literari. Efectivament, en Pedrolo, no te l’acabes... però pots provar de moure’t al seu voltant. Aquest llibre vol ser un manual de supervivència per intentar-ho.

Una gran eina per als que vulguin explorar l'univers literari més creatiu i extens de la literatura catalana.

Sebastià Bennassar

  • Nom : Sebastià Bennassar
  • Data de naixement: 1976
  • Lloc de naixement : Palma

Ha treballat onze anys com a periodista al diari Baleares i al Diari de Balears. És crític literari del suplement «L'Espira» i col·labora amb diversos mitjans de comunicació.

Llicenciat en Humanitats i màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra, ha publicat obres de poesia i de narrativa com  A la sabana no hi ha temps per a la compassió (2002), El dia de l'alliberament (2006), Els blaus de l'horitzó (2006), L’Estret de Torres ( 2006), Connie Island (2007) i les novel·les del gènere negre El botxí de la ciutat de Mallorca (2000), Cartes que no lliguen ( 2005), Jo no t'espere (2008) i Mateu el president ( 2009), Nocturn de Sant Felip Neri (2013) i Manuel de Pedrolo, manual de supervivència.

Bennasar ha guanyat el XIII Premi de Narrativa Vila de Lloseta amb la novel·la La mar no sempre tapa i el Premi Joaquim Ruyra 2013 dels Recull de Blanes amb Badia de Mindelo. En novel·la ha publicat recentment El país dels crepuscles, On mai no creix l’herba, Cants de sirena negra, Un oceà de memòria i L'imperi dels lleons.

Sebastià Bennasar codirigeix amb Carles Domènec la publicació digital Bearn, revista de cultura.