Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

El dia que va néixer Orlando

  • Autor : Maria Victòria Secall
  • Editorial : Finis Africae
  • Gènere : (altres)
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : Poesía és Poesia

La paraula poètica defuig la tirania del significat únic, permet el naixement d’associacions no previstes, de realitats noves i alliberadores. El dia que va néixer Orlando de Maria Victòria Secall fa aquest camí. Recull la torxa de la novel·la de Virginia Woolf, Orlando, i  ens obre portes interiors i forrellats externs, ens convoca a esdevenir qui volem ser, a trobar la part masculina que la dona porta dintre, a acceptar la part femenina que l’home sol ignorar. A la recerca de relacions alliberadores cap a una abolició dels límits i els significats patriarcals i temporals; assolir una millor visió interior, denunciar injustícies i indignar-se. Un poemari amb uns versos essencials, allà on no res hi sobra però tampoc no res hi manca.

Maria Victòria Secall

  • Nom : Maria Victòria Secall
  • Data de naixement: 0
  • Lloc de naixement : -

Doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona, estudis de Filosofia, neuropsicòloga per ISEP i Universitat de Vic. Ha impartit docència a l’ensenyança Secundària, a la Universitat de Barcelona, a l’Escola de Treball Social de Palma, i a la Universitat de les Illes Balears. Ha escrit llibres de intervenció logopèdica i ha col·laborat en compilacions de psicolingüística. Viu i treballa a Palma, actualment a la branca de psicogerontologia.

Ha conreat la literatura infantil i juvenil, publicant L’estel de foc, finalista del II Premi Guillem Cifre de Colonya 1983, Hiverneus, 2n Premi de narrativa breu “Dona”, Barcelona 1984, publicat a la revista Mirall. Finalista del III Premi Guillem Cifre de Colonya, amb el recull de contes La capsa dels somnis.

En poesia ha publicat: L’indesxifrable codi, Premi rei en Jaume de Poesia 1997, Heliografia, Premi Joan Llacuna, Ciutat d’Igualada de Poesia 1998, Obert per defunció(2006) i Gramòfon de runes (2012). En narrativa breu: L’embolicadora, 2n Premi de narrativa breu del “Diario de Mallorca” 1999, Lluna nova, 1r Premi Ancora de narrativa breu, Sant Feliu de Guíxols 2001, La nedadora, 2n Premi de conte curt Sant Bartomeu de Montuïri 2002, Els amants del pont, 2n Premi de conte curt de Sant Sadurní d’Anoia.

Ha participat com a coautora en les compilacions de poesia: Poetes per la llengua, Palma 1999, 13×3 Poesia Perifèrica, Inca 2006, Eròtiques i despentinades, València 2006 i La Catosfera Literària 1ra Antologia de blocs en català, Valls 2008.

És sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.