Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

Vocabulari privat

  • Autor : Antònia Vicens
  • Editorial : AdiA Edicions
  • Gènere : Narrativa
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : Pedreny

Agafar la vida amb flaixos i abocar-la amb tinta i seducció a les pàgines d’aquests 50 relats entrecreuats entre Antònia Vicens i Josep Maria Llompart. La infantesa, l’adolescència i la joventut d’una nina a un poble rural i d’un nin a la Palma més classista d’abans i de després de la guerra. Una illa descoberta amb una mirada molt personal.
Dues vides que en un primer moment poden semblar antagòniques, unides gràcies a la literatura.

Antònia Vicens

  • Nom : Antònia Vicens
  • Data de naixement: 1941
  • Lloc de naixement : Santanyí

(Santanyí, Mallorca, 1941). De ben petita li agrada sentir la llengua que parlen al seu poble i escoltar la gent gran, i és a partir d'aquestes experiències que neixen els primers relats. El 1965 rep el primer reconeixement per la seva obra, en guanyar el concurs literari de Cantonigrós amb un recull de tres contes. Però l'autèntica prova de foc de la seva literatura és el premi Sant Jordi 1967 que obté amb la novel·la 39º a l'ombra, reeditada per Edicions 62 el 2002, una obra que rep comentaris ben entusiastes dels crítics de l'època. Aquest premi impulsa la seva literatura i, des d'aleshores, ha publicat nombroses novel·les, mentre la crítica i el lector hi continuen veient una escriptora tenaç i intel·ligent, preocupada per temes com la condició de la dona, la soledat i la terra pròpia, és a dir, els canvis que ha patit l'illa de Mallorca durant els últims 30 anys i com ha influït aquest fet en les últimes generacions. 
A més d'altres novel·les, com La Santa (1980), Terra seca (1987), Febre alta (1998), Lluny del tren (2002), Ungles perfectes (2007) o Ànima de gos (2011); ha publicat llibres de contes recollits en el volum Tots els contes (2005), narrativa juvenil, els reculls de poesia Lovely (2009), Sota el paraigua el crit (2013), Fred als ulls (2015) i Tots els cavalls (2017), i un llibre de memòries en col·laboració amb Josep Maria Llompart: Vocabulari privat (1993). Té obra traduïda a l'alemany i el castellà.