Obra

Home /  Sant Jordi 2018 /  Obra

Davantal posat. Receptes de fiar de dolços i past

  • Autor : Inés Fraile Valdivielso
  • Editorial : Ed. Lleonard Muntaner
  • Gènere : (altres)
  • Data de publicació : 2018
  • Col·lecció : Melmelada

Davantal posat és un tribut a la cuina com a espai vital, a l’amor com a procediment culinari, i a les elaboracions com a marc de transmissió cultural. Més encara, és un exercici de delit en la bellesa quotidiana de les petites coses fetes en el redol més íntim. L’autora entrevista i retrata una trentena de protagonistes mentre elaboren delícies casolanes. En recull les receptes i fixa els secrets de la seva execució memorable.

 Però aquest és molt més que un llibre de receptes: és un cant a la memòria gastronòmica i al plaer –el luxe- de poder compartir-la. És l’oportunitat de penetrar en els santuaris i descobrir els secrets de la cuina de Mallorca, la que es manté i es construeix des dels espais domèstics . És és el reconeixement a les persones que són baula en la transmissió del patrimoni gastronòmic, i ho són sense tan sols voler-ho, sense més pretensió que la de procurar als seus el guster d’aquestes menjues.

I és, sobretot, el testimoni d’una mirada amorosa sobre les mans que amorosament entrunyellen la tapa de les millors panades que heu tastat mai.

Inés Fraile Valdivielso

  • Nom : Inés Fraile Valdivielso
  • Data de naixement: 1978
  • Lloc de naixement : Palma

Diplomada en Educació Social (2003) i llicenciada en Pedagogia per la UIB (2009). El 2008 obtingué el títol d’Informadora Juvenil per la Direcció General de Joventut i, des d’aquest any, és tècnica de Joventut a l’Ajuntament de Son Servera, on ha exercit durant vuit anys. Actualment, i des del 2016, és la responsable de Comunicació d’Aproscom Fundació.
L’any 2016 assistí al curs de Community Management de la UNED i al de Copywriter.

Fou a partir del 2008, i amb el naixement de la seva filla, que s’inicià en el món fotogràfic per tal de documentar el dia a dia. Després d’assistir a diferents cursos, ha trobat en la foto-
grafia i en l’estilisme culinari el complement precís per acompanyar els textos de Davantal posat.